Rogoznica

en autentisk kroatisk fiskelandsby

flybilde

Rogoznica er en liten fiskelandsby som ligger midt på den Dalmatinske kysten, ca. 50 km nordvest for Split.  Dette området av den Kroatiske kysten har flest soltimer i året. ( uttale: rågoznitza)

Landsbyen består av en sjarmerende gamleby og en stor modern prisbelønnet marina med mange fasiliteter.  Marina Frapa. ( Klikk på denne linken, og så velg "engelsk" oppe til høyre for å se noen flotte oversiktsbilder av Rogoznica på Marina Frapa's webside)

Gamlebyen fra 1600 tallet ligger på en øy som ble gjort landfast med en fyllingsvei for mer enn 100 år siden.  Herifra strekker det seg en kai der fiskebåter på den ene siden og seilbåter på den andre siden fortøyes rundt hele bukten mot Marina Frapa og fastlandet. Langs kaien finner man også flere restauranter og caféer, samt vinoteka, postkontor, legekontor, småbutikker m.mer. Apotek, slakter, tannlege, flere restauranter/caféer og turistbyrå finner man på "fastlandet". 


Gamlebyen i Rogoznica
   
                                                                            
På Marina Frapa ( 10 minutters gange unna) kan du leie båt, bil, sykkel eller jetski, spille tennis eller squash, få massage, manikyr og flere skjønnhetsbehandlinger til en overkommelig pris, eller besøke det stilige badeanlegget (åpent i sommersesongen og koster ca. 50/35 kroner voksne/barn per dag).  Det er flere caféer og restauranter ved marinaen, og i tillegg er det kjekt å spankulere langs kaien og moloene og se på de flotte båtene.  Om kvelden i høysesongen er det nattklubb ved bassenget frem til kl. 24:00.


kaien


kaien
Kaien i gamlebyen


Der er en mellomstor rullesteinsstrand, flere småstrender og mange andre bademuligheter rundt den slyngete kystlinjen.
Den nærmeste bademuligheten til leiligheten er den lille stranden innerst i Lozicabukten kun 60m fra leiligheten

                               strand 

 strand

  Den store rullestensstranden der man kan leie solsenger og parasoller i sommersesongen, ca. 400m fra leiligheten.


                  beach
En av mange småstrender
 
Vannet skal være det klareste i hele Middelhavet og byr på et paradis for bading og snorkling. Vanntemperaturen ligger på en behagelig 21-25 grader om sommeren.  Dette området av kysten skal ha flest soltimer i året.

Vi har enda ikke opplevd svimaneter her men rullesteinsstrendene og noen (lett synlige) kråkeboller gjør at det kan være greit å bruke badesko som kan skaffes for circa en femtilapp i byen.

  Lozica  motiv fra Lozicabukten                                                                   


Rogoznica er et populært feriested som samtidig har beholdt den lokale atmosfæren.  Stedet er perfekt for de som ønsker å ha alle fasiliteter i nærheten men vil slippe unna det store charterturisttrykket med beach party og høy musikk hele natten.

Med sin sentral plassering i Dalmatia er Rogoznica også et meget bra utgangspunkt for utflukter ...se siden ”Dalmatia”.

                                            Marina